O nama

AIESEC je globalna organizacija koju vode mladi i koja teži postizanju mira i ispunjenju svih ljudskih potencijala aktiviranjem leadership kvaliteta kod mladih putem učenja na praktičnim iskustvima u okruženjima gdje ih čekaju izazovi.
Ono što nas čini jedinstvenima je aktiviranje vodstva putem razmjena.
Uz to imamo i druge karakteristike po kojima se ističemo: kolaborativna mreža, internacionalno okruženje, demokracija, promet, etičko vodstvo, dinamičan duh i praktično učenje putem iskustava potaknuto mladima.

AIESEC je u Hrvatskoj prisutan od 1953. godine te je do danas broji 5 aktivnih lokalnih odbora koji se nalaze u Osijeku, Zagrebu, Varaždinu, Rijeci i Splitu. Trenutno je u Hrvatskoj više od 100 aktivnih članova koji svakodnevno i aktivno doprinose razvoju svojih zajednica.

Lokalni odbor u Varaždinu postoji od 1979. godine. Odbor trenutno ima 14 aktivnih članova. Naši članovi bave se raznim aktivnostima od organiziranja projekata i konferencija do interakcije sa stranim praktikantima.

Naši projekti

Lokalni odbor u Varaždinu organizira dva projekta:

  • World in the City – radionice stranih jezika

Radionice stranih jezika održavaju se tokom cijele godine i traju 5 tjedana. Radionice održavaju praktikanti volonteri iz stranih zemalja. Radionice su osmišljene tako da putem rada s praktikantom, polaznici nauče osnove stranog jezika i ponešto o kulturi zemlje iz koje praktikant dolazi. Radionice su interaktivnog tipa i za sudjelovanje preporuča se barem minimalno znanje engleskog jezika. Radionice se u proljeće i jesen provode u osnovnim i srednjim školama, a tokom ljetnih i zimskih mjeseci su otvorene za mlade i odrasle.

  • Global Mentors – rad s djecom

Global Mentors je projekt na koji dolaze strani praktikanti volontirati u udruge koje se bave nezbrinutom djecom i djecom s posebnim potrebama. Praktikanti s djecom sudjeluju u svakodnevnoj igri, pomažu im oko njihovih školskih obaveza te na taj način djeca uče strane jezike i upoznaju se s drugim kulturama.