Global Host

U Varaždinu se ovog ljeta provodi program Global Host, odnosno „Globalni Domaćin“. Projekt je jedan od proizvoda međunarodne neprofitne organizacije mladih – AIESEC-a. Ovim putem, lokalni odbor AIESEC-a želi pozvati sve zainteresirane da se priključe u ovaj projekt.

Što je to Global Host?

Global Host je projekt na kojem se želi postići direktna suradnja organizacije AIESEC sa zajednicom u kojoj ona djeluje. Osmišljen jetako da zainteresirani građani dobrovoljno udome nekog od praktikanata na 6 tjedana u svojoj kući ili stanu. Na taj način osigurava se kvaliteta boravka praktikanta iz strane države, a za osobe koje svoja vrata otvore nekoj novoj osobi, garantirano je sasvim novo iskustvo te zanimljiv i drugačiji način upoznavanja druge kulture.

Tko su praktikanti?

Naši praktikanti su mladi ljudi iz različitih zemalja svijeta (pretežito studenti) do 30 godina starosti. Oni su u Hrvatsku došli kako bi 6 tjedana volontirali na socijalnom projektu poput projekta „World in the City“ u sklopu kojega se održavaju radionice stranih jezika za sve građane Varaždina i nekih okolnih gradova ili su došli volontirati u start up poduzeće.

Zašto udomiti praktikanta?

AIESEC je organizacija koja teži postizanju mira u svijetu i ispunjenju svih ljudskih potencijala na način da potiče mlade ljude da putem članstva u AIESEC-u ili odlaskom na međukulturalnu razmjenu utječu na razvoj i rast svojih zajednica te upoznaju druge kulture i brišu granice koje nastaju predrasudama i strahom od nepoznatog. Naši praktikanti prepoznali su važnost djelovanja organizacije te su odlučili svoj doprinos ostaviti u našoj zajednici. Otvaranjem svojih vrata doprinosimo tome da se osjećaju ugodno i dobrodošlo u našoj zemlji te u konačnici, poduzimamo proaktivne korake u izgradnji otvorenijeg, toplijeg i tolerantijeg društva budućnosti.

Za sve dodatne informacije o praktikantima te programu Global Host molimo da se obratite na

 E-mail adresu: rea.todorovic@aiesec.net