AIESEC Way

Zanima te kako to rade AIESEC-ovci? Što nas to potiče i kojom se vizijom vodimo?


AIESEC je organizacija s ciljem i vizijom o očuvanju mira i ispunjenju svih ljudskih potencijala. Kao članovi vjerujemo da su mladi upravo oni na kojima ostaje budućnost te zbog toga želimo razviti njihove vodstvene vještine jer smatramo da je to suštinsko rješenje za svjetske probleme.

Primarni način na koji razvijamo takve vještine je putem multikulturalnih razmjena, gdje mladi suočeni s raznim izazovima odlaska i boravka u nekoj stranoj zemlji, prolaze kroz transformaciju i upoznaju sebe te postaju sve više otvoreni prema drugim kulturama.

Na razmjenama ili članstvom u nekom od lokalnih odbora u AIESEC-u mladi postaju svjesniji sebe, svojih prednosti i kako s njima raditi. Postaju više informirani o drugim narodima, kulturama i brišu predrasude. Radom na projektima tokom razmjena mladi se susreću sa zadacima koji ih potiču na razmatranje nekoliko rješenja i primjenu najoptimalnijeg. Uz sve to, uz suradnju s drugima, postaju svjesni da ljudima oko sebe mogu pomoći i svojim primjerom ih mogu ohrabriti u postizanju zajedničkih ciljeva za boljitak zajednice, a i cjelokupnog društva.

0ec71098-40d6-4783-8bbb-5c1b40b88087